Provoz Okamžiku během nouzového stavu

Aktualizace 29. 4. 2020

Služby Centra aktivního života zrakově postižených jsou na základě rozhodnutí vlády pozastaveny, v omezeném režimu nadále funguje Dobrovolnické a Poradenské centrum.

Stále ještě pracujeme částečně z domova, ale všechny maily a telefonáty vyřizujeme. Kontaktujte nás prosím nejlépe na mobilních telefonních číslech. Pokud se nedovoláte ihned, omlouváme se, ozveme se nám hned, jakmile to bude možné.

  • Některé dílčí programy a aktivity (Doprovázení nevidomých dětí, besedy Poradenského centra) jsme byli nuceni také dočasně pozastavit.
  • Nadále neprobíhá standardní rozesílka jednorázových doprovodů. Pro naše klienty zajišťujeme nákupy a nejnutnější pohledávky formou donášky, kterou zajišťují vybraní dobrovolníci.
  • V dlouhodobé spolupráci doporučujeme klientům a dobrovolníkům v nejvyšší možné míře nahradit osobní setkávání za alternativní možnosti komunikace (telefonicky, e-mailem, prostřednictvím sociálních sítí) a osobní setkání omezit např. pouze na nutné nákupy, kde preferujeme donášku nákupu klientovi domů.

    Na tomto odkaze přinášíme doporučení Ministerstva zdravotnictví k bezpečnosti dobrovolníků při současné situaci https://koronavirus.mzcr.cz/jak-postupovat-jako-dobrovolnik/

Klienty i dobrovolníky průběžně informujeme a reagujeme na další vývoj.